• Balumann
    #95
    Nemtudom, hogy konkrétan erről hallottam, én régebbre emlékszem, de akkor is érdekes:
    Idézet:
    "A legújabb lelet egy trák férfihoz vezeti az érdeklődőket: a kutatások alapján tudható, hogy i. e. 2500 és 1800 között egy 60 év körüli trák férfit műtöttek meg. A megtalált koponyán egy 3 x 4 centiméteres lyuk volt látható, melynek széleit gondosan lecsiszolták, innen lehet tudni, hogy valóban műtétről lehetett szó. Az orvos komoly mesterségbeli tudásról tett tanúbizonyságot, hiszen a páciens túlélte a „lékelést”, melyre az utal, hogy a koponya csontszövete láthatóan gyógyulni kezdett."
    Sikeres koponyaműtét 4000 évvel ezelőtt

    Vagy itt is egy:
    Sikeres kínai agyműtét ötezer évvel ezelőtt

    Minden bizonnyal ők tudták az okát, és lehet hogy korábban sokan meghaltak, de ahhoz hogy túlélje valaki ahhoz nem elég hogy véletlenül jól fúrjanak bele a koponyájába és segítsenek a betegen.
    A lényegen nem váltzotat, addig azok maradtak fennt amik tényleg hatásosnak bizonyultak tapasztalatok útján, mindig volt aki továbbadta a korábbiak tapasztalatait. Ami gátat szabott ennek, az a civilizációban kialakult hülyeségek, és látható az eredmény (skorbutos történet, Semmelweis esete, és még milió!), amik korábban nem voltak mert továbbadták a tapasztalatokat.
    Tehát, ahogy fedezzük fel a régmúltat, csak csodálkozunk hogy mikre voltak képesek (minden téren, építészet is).
    A különböző növényekben rengeteg gyógyító anyag van. Azt ne mond, hogy a tea is placeboként gyógyít... és ha jól tudom az is időszámítás előtti "találmány"!

    Valódi gyógyszerekkel kapcsolatban nem tudom mennyi értelme van vitatkozni, elég sok linket összegyűjtöttünk már a topikba. A méregdrága agyontesztelt gyógyszerek nagyobb része placebo (csak mellékhatásokkal), Lenkei a könyvében példákat is említ, de rá lehet keresni más oldalak is foglalkoznak ezzel Lenkeitől függetlenül (topikomba nem tudom milyen gyakran néztél, van rá példa), Aquir is linkelt 1-2 hasznos oldalt. Ráadásul olyanokra is, amikből akár meg lehet gyógyulni magunktól is, vagy olcsóbb gyógynövényektől!!!! Ezt nem én találtam ki, nem is Lenkei, nem is a szcientológia... (csak hogy ide keverjem megint...).

    Egy dologban mindneképpen igazad van egyébként, MÁR nem kell tesztelni, bár én úgytudom homeopátiások állandóan kutatnak valahogy.
    A húrelméletet nem is azért mondtam. A végén a videó is eljut oda, hogy már legalább 5 teljesne különböző húrelmélet van, és a tudomány nem is tudja vizsgálni :D A dimenziók miatt tényleg nem igazán tudom én se elhinni, de szóval a lényeg a tudomány jelenlegi helyzete. Van egy másik videó is az oldalon, a kvantumfizikáról, az is érdekes.