• dronkZero
    "De amik korábban voltak módszerek igenis hatásosak lehetnek, gondoljunk csak arra, hogy olyan maradványokat találták, amik bizonyították hogy sikeres agyműtétet hajtottak végre többezer évvel ezelőtt"

Na asszem pont erről beszéltem "koponyalékelés" címen. Nem nevezném "sikeres agyműtétnek" azt, hogy egy elmebetegnek megfúrják egy bottal a fejét... Túl lehet élni, meg még bizonyos esetekben segíthet is (agydaganat, agyvérzés, vagy bármilyen elváltozás, ami nyomást növel az agyban). Viszont nem tudjuk a célját, ha az alapja az volt, hogy akkor így majd kimennek belőle az ártó szellemek, akkor ott vagyunk, ahol a part szakad: vallásos hentesmunka.
    Ez egyébként elég sok "ősi gyógymód"-ról elmondható.

" jódrága gyógyszerlobbis készítményekhez)."

Mondjuk épp ott a bibi, hogy a _valódi_ gyógyszer azért drága, mert beleölnek 20 évet a fejlesztésébe, és ezt te fogod kifizetni, már ha kell egy valóban hatásos szer. Mindenesetre én nem szeretném, ha spórolnának a gyógyszergyárak a tesztelésen. (Volt ilyenre példa, pont "ti" szoktátok felemlegetni. valami keveset tesztelt gyógyszer, amibe elkezdtek belehalni emberek)
    A homeopátia és természetgyógyászat meg olcsó, mert nem kell tesztelni. Ezért lehet olcsón is adni. Ráadásul nincs mellékhatása. Cserébe viszont hatása sem.
    Lehet választani.

Húrelméletbe a new wave-esek többet szeretnének belelátni, mint amit mond. Ez tipikusan annak az esete, hogy i/Isten menekül a tudomány elől. Először még csak a felhők fölött lakott, mára már egy másik dimenzióba kergettük.
    Emellett ez még csak hipotézis, nem bitos, hogy úgy működik a világ. Én nem veszem kézpénznek.