• Ulkesh
    "internetezésre miért lenne? évek óta nem kaptam be egyetlen egy vírust sem, csak felkészülten kell odaállni."

Igen, felkészülten. Mennyi erőforrást (CPU, RAM) is használsz el ilyen védekezésre???

"Macre amúgy ha ugyanolyan elterjedt lenne mint a windows, egy másodperc alatt ugyanannyi vírus lenne."

Ebből látszik, hogy nem ismered a platformot.
    Egy nem megkerülhető, kikapcsolható jogosultságokon alapuló Unix rendszerre nem igen lehet vírust írni. Próbálkozások itt is vannak, főleg trójai megoldásokkal, de egyrészt kissé vicces, hogy egy vírust kézzel nekem kelljen telepíteni, jelszót megadni stb. és még ezután sem képes komoly kárt okozni, vagy terjedni. Az már csak hab a tortán, hogy a megjelenése után 3-4 napra kijön egy Security Update, ami után már lefutni sem tud.
    A jelenlegi 10.5.6-os rendszerre 1 darab működőképes kártevő sincs.

"Csak mivel nem használják annyian, pláne nem olyan helyen, ahol értékes információk lehetnének (értsd vállalatok), ezért felesleges."

A vírusok célpontjai elsősorban nem vállalatok, hanem magánemberek. Banki hozzáférésekre, jelszavakra stb. utaznak elsősorban és egy drágább platform aminek felhasználói "zsírosabb" fogás lennének inkább lenne ideális célpontja az informatika gazdasági bűnözőinek.

"A játék meg azért nem elhanyagolható szempont, ha összehasonlítod, hogy egy mac árából milyen vadállat windowsos pc-t raksz össze."

Erre írtam, hogy játékoknál lehet mosolyogni, de egy "játékgép" a komolyabb felhasználói feladatoknál elhasal.

A Mac egyébként egyáltalán nem drága (az USA-ban pl. bőven közepes áron mennek).
    Ha másként gondolod, akkor mutass az iMac árában hasonló teljesítményű gépet ekkora méretben (monitorba építve), ilyen kis fogyasztással és néma működéssel. De mutathatsz Mac Mini méretű, hangú és teljesítményű cuccot is olcsóbban. Vagy a Mac Pro-nál olcsóbb Xeon-os munkaállomást.

"Ha nem vagy kifejezetten olyan ember, akinek a munkájából kifolyólag (fotós, hangmérnök, filmes) jól jön, hogy natívan jobban támogatott a mac, akkor nem tudsz mondani olyan dolgot, amiben jobb lenne."

Taszk és memóriakezelés (erőforrások jobb kihasználása), biztonság, stabilitás, a zárt platform miatti sokkal jobb driverek, nagyobb rendelkezésre állás (próbálj egy Windows-t több hónapig újraindítás nélkül használni, 2-3 nap után a memory leak miatt be fog lassulni és annyit swappel majd, hogy majd szétesik a gép, OSX-nél meg teljesen természetes, hogy soha nem kapcsolod ki, és csak akkor indítod újra, ha egy komolyabb rendszerfrissítés erre megkér).
    Ennyi ok nekem bőven elegendő.

"Szépnek szép a windows is, ha akarod, biztonságosnak biztonságos, ha odafigyelsz rá (nem macera, 1 jó vírusirtó), netezni már miért ne lehetne ugyanúgy mint egy macen, több is az alternatíva jóval a programot terén)"

Ne haragudj, de innen nézve ez nekem olyan, mint mikor a Suzukis ecseteli, hogy az Ő kocsija is van olyan jó mint egy Audi. Persze mindkettővel el lehet jutni A-ból B-be, csak nem mindegy mennyi idő alatt és közben mennyire érzed magad jól :)