Ajánlom meglátogatásra a játékban akkor a Dunwich Building-et, garantáltan összecsokizod megadat :D. Mellesleg sztem elég félelmetes élményt nyújt mondjuk éjszaka bóklászni a sivatagban is bizonyos helyszíneken.
Amúgy jómagam ős Fallout-fan vagyok, mindegyik részt jópárszor végigjátszottam már (kivéve a Tactics-et, amit csak 1x volt erőm végigvinni). Az F3 sztem Fallout szempontból is jól sikerült, bár vannak hiányosságok. Ha csak a főküldetésre koncentrálsz, bizony pár óra alatt vége lesz a mókának, és rengeteg terület marad feltérképezetlenül, tehát érdemes elkalandozgatni is, hanyagolni a főszálat, mert olyan szinten telepakolták tartalommal az egész világot, hogy az már szinte hihetetlen. Ennek megfelelően rengeteg féle módon végig lehet játszani, más-más játékélményt keresve. Azért annyira nem változatos, mint a Fallout 2, de mivel az 10 éves, izometrikus nézetű játék és a hihetetlen tehetséggel megáldott Black Isle (Fallout sorozat, Planescape Torment etc.) fejlesztette, ezért ezt a tényt bőven lenyelem.
Hangulatban is nagyon ott van, kicsit tovább mentek a korábbi részek design-jánál, és az egész mókát sokkal jobban alárendelték az 50-es évek hangulatának. Ettől jóval kevésbé reálisabb a játék, mint korábban, viszont ugyanolyan morbid és őrült. Felsorolni is nehéz lenne azt a sok, beteg helyzetet, amiben a játék során kerülni lehet. Egy idő után már meg lepődtem azon, hogy egy óvóhelyre gyanútlanul belépve csak egy csávó fogadott rengeteg klónja társaságában, és mindegyik csak a nevét tudta ismételgetni. Elég furcsa érzés kinyírni ugyanazt a személyt vagy 50x :D.