• kvp
    #20
    "kvp: a 10 colos netbookok kijelzőjének tényleges (keretet nem beleszámítva!) felülete egy A4-es lapéval egyenlő???? Nemáá, ezt kipróbálom médiamárktban:D"

    Nem. A 14-es 4:3-asok egyenloek egy A4-essel. A 10-es netbook-ok kijelzoje egy wide A5-os (tehat az A4 fele, csak szelesvasznu), 4:3-asban 7-inchesek lennenek.

    "én gyűlöltem az Apple-t, most Mac-ről írok."

    A mac mostanaban mar csak egy pc, ami kapott egy kereskedelmi unix-ot (mach/bsd/gnu/nextstep komponensekbol). Nekem meg van a szekrenyben egy ppc-s macpro, meg a klasszikus macos-el. Azok sokkal inkabb hoztak a mac erzest. (technikailag valahol a c64 es az amiga kozott) Ennek ellenere a ppc-s valtozat is made in china, pedig akkoriban a legtobb nyugati gyarto gyarai meg irorszagban es mexikoban voltak.

    Ami mostanaban sokat romlott, az a hasznalhatosag. Az egygombos egeren a simpla, dupla, tripla kattintast konnyebb volt megszokni, mint azt hogy melyik iranyba kell donteni az egeret (szappantarto) vagy eppen hol van a hatar a jobb es a bal gomb kozott (mighty mouse). Az uj touchpad-es ketujjas kattintasarol nem is beszelve. Ehhez kepest egy regi trackpoint-os thinkpad hasznalata sokkal intuitivabb. (van rajta a billentyuzet kozepen 1 kis joystick es a space alatt 3 gomb)

    "Iphonet is szeretem,mert amire en hasznalom tokeletes filmek es net de ha mar masra is kene sovany lenne."

    Gyakorlatilag meg egy olcso asus telefon is jobb nalla. Erintokepernyo azon is van (ujjal es stylus-al is megy), meg billentyuzet is van (az utcan egykezzel tarcsazni), es joystick meg jogdial is (telefon menukhoz). A hatranya, hogy windows-os, tehat windows-os programok vannak ra, pl. safari helyett opera vagy firefox. Elonye, hogy nem kell feltorni, hogy az ember azt telepitsen ra amit akar. Csatlakzokbol van rajta szabvany miniusb (tolto/adat) es szabvany analog jack (2.5-os 4 polusu, sztereo out/microphone in) Meg 3g-s videohivas, hatlapon nagyfelbontasu allo/mozgokepes kamera es van benne gps is. Mindez halozatfuggetlenul az iphone aranak a toredekeert. :-)