• FlyingV
    azért én csak nem megyek el szó nélkül emellett öregem..

az egy dolog, hogy egy hangya valószínűleg jobb beszélgetőtárs lehet mint te intelligencia szempontjából, az meg a másik hogy sikerült az informatikában az egyik legnagyobb alakot (Bill Gates, Linus Torvalds, ha csak az OS-eket nézzük) lemocskoszsidótolvajozni... Ez most nem az utcai tüntetés, és ugyan sok a narancssárga szín az sg.hu dizájnjában, de valahogy eltévedtél..

Nos, a cikkhez: érdekes, akik nem szerették a Vistát, azok hirtelen megváltóként várják a szevönt, holott az kb egy Vista.. Mindenesetre remélem, hogy jó lesz, bár én nagyon szeretem a Vistát is. Mondjuk az is igaz, hogy most már pl Mac-et használok :) - az Apple életében is sajnos bekövetkezik egy nagy fordulat, ugyanis valószínűleg SJ tényleg beteg. Mint emberként és nem csak mint 'rajongóként' kívánok neki minden jót innen magyarhonból.. Az Apple-re nézve ez érdekes kérdéseket vet fel. Persze az is lehet, hogy csak egy összeesküvés-elmélet az egész, és mindezt abból hozták ki, hogy az utolsó MacWorld-ön nem lesz jelen Steve Jobs, de ismerve az úr munka iránti megszállottságát/hittudatát, ez sajnos gyanakvásra adhat okot.

A Blu-Ray-ről már a megjelenésekor lehetett tudni, hogy halott ötlet - bár én is a Blu-Rayre voksoltam akkor, de úgy érzem, mára bebizonyosodott, hogy a HD-DVD-nek jobb esélyei lettek volna, így viszont egyik sem lesz olyan népszerű, mint a CD / a DVD.

Sony? ha-ha-ha.

A linuxról meg annyit, hogy nem fostalicska oprendszer, csak felhasználói szempontból khm... kiforratlan. Szerintem 99%, hogy soha nem lesz olyan év, amelyet 'A Linux Éve'-ként jellemezhetünk, de jó 5-10 éven belül elérheti majd a 7-10%-ot, amin SZVSZ meg is fog rekedni.

Ugyan valószínűleg elfogult vagyok az Apple iránt (iPhone 3G, MacBook tulajként), de az az érzésem, hogy a Windows részesedésének rovására tovább fog növekedni, akár 1,5-2 százalékot a Mac OS X-et használók tábora, a Linux 1,5-ről nem tudom mennyire képes elmozdulni. Jó lenne folytatni az olyan kezdeményezéseket, amilyen pl az Ubuntué (a tulajdonos felbérel a szoftverergonómiát fejlesztő dizájnereket).

Óó és várjuk az Apple Tablet PC-t :)