[i] sokat morfondíroztam már a Microsoft sokat emlegetett beépített trójai rendszerén és arra jöttem rá, hogy talán már az XP-be is olyan szinten beleintegrálták ezt a rendszert (mármint azt amit a Visztába 100%, hogy kiirthatatlanul beleintegráltak) hogy ne lehessen semmivel sem , legfejjeb látszólag kiszedni és ezután kiadtak egy szándékosan szar operációs rendszert a visztát, amiről még nem is tagadják hogy szar, csak azért hogy mindenki -ráadásul örömmel- downgradeljen vissza az XP-re, így a föld lakosságának egy jelentős hányadát meg lehet figyelni, ráadásul úgy, hogy maguknak és szívből telepítik a poloskát.... namármost ezen morfondírozásaim még anno úgy két éve járhattak a fejemben a valahol a Vista Release Candidate és a Final Version magasságában, mikor egy vLite Visztát összehegesztettem magamnak, amely meglódul 256 mega ramon is, és egy CD-ről települ... a gépigény , erőforrásigény és a méret az ugyan jóval kisebb lett, mint a gyári, de még így is, olyan irtózatosan nagy és ráadásul magasan indokolatlanul, hogy a Vista NEM LEHET MÁS , mint egy egyébként atomstabilra megírt trójai progam, amelynek egyetlen valós és létező feladata a felhasználó megfigyelése, minden más szempont másodlagos: (hogy működik-e, miként működik , mit csinál, mit blöfföl stb..)