• NEXUS6
    Tényleg nem támadólag írom, de látom következetesen rosszul értelmezed azt amit leír az ember, de már nekem snassz tovább folytatni valami szájbarágós stílust.
    Csak most csak neked belinkelem az eredeti szöveget:
    "Egy leválasztható kabin + esetleg katapult ülések az űrrepülőgépnél is jól jönne, csak erre már az elején kellett volna gondolni, és ugye nem kicsiny költségnövelő tényező lett volna egy ilyen bonyolult mentő rendszer. Bár valszeg mind a Challanger, mind a Columbia személyzetét meg lehetett volna ilyesmivel menteni."
    Az elsőleges tehát a leválasztható kabin, a katapultálásra akkor lenne szükség, a maximális biztonság érdekében, amikor ez a mentő egység is annyira megsérül, hogy habár képes lefékezni, de pl az ejtőernyő meghibásodása, egyéb rendszerhibák miatt valszeg az utasok halálát okozná . (Volt már ilyen). Ennél többet nem lehetne tenni az utasok biztonsága érdekében, a jelenlegi technológiai szintem, asszem.

Mint írtam, a JIMO egy bolygóközi jármű, nincs rajta leszálló egység és nem a Földről indul. Eszembe nem jutott, hogy olyat vizionáljak, hogy vagyunk már olyan szinten, hogy ilyen jellegű járművet lehetne kilövésre használni.

Csak annyit minimálisat kérek, hogy amíg az ellenkezője 100%ig totálisan be nem bizonyosodik, addig tételezd már fel, ha látsz egy infót a neten, akkor amikor esetleg én is elolvastam, akkor ugyan úgy értelmezem. Köszike!