toto66#113
Én nem azt írtam, hogy kell, hanem ha egyszerre érkezik meg akkor is bukta az elmélet, meg ha nem akkor is. Nem fejtem ki többször, szerintem elég érthető volt...
Egyébként az elmélet azt állítja, hogy egyszerre érkezik, mert azt állítja a fény sebessége független, attól, hogy távolodunk, vagy közeledünk.
Ha ezt nem állítaná, akkor amely fényforrás felé közeledünk, az arról érkező fény gyorsabb volna a számunkra! Ugye itt szokták mondani, hogy az idő telik lassabban, csak az a probléma, hogy két rendszerben három test mozog és ebből kettő egyforma sebességel azonos irányba (a két fényforrás) ezért mindkét testhez képest azonosan lassulna az idő a középső testen. Így az idő lelassulásából eredő minden számítást ki lehet hagyni, mert amennyivel az egyik fény sebessége, csökkenne a másiké annyival nőne (a relatív időhöz képest) tehát se füle se farka az idő ezzel magyarázni, a fény azonos sebességét!
Egyébként állítólag összehasonlították a Nap fényének sebességét a földi fényforrás sebességével, és ebből állapították meg a fény sebességének azonosságát. Ennek még utána számolok, mert a Föld ellipszis pályán kering, ezért nem biztos, hogy a kis távolodási és közeledési sebesség elég a méréshez. Ezt még nem tudom...