Hogyan kedvelted meg a futballcsapatodat?
  • Larvin
    Őszintén szólva amikor elkezdtem érdeklődni a magyar labdarúgás iránt a Fradinak elég rossz híre volt. Sok volt a balhé, a szurkolók rossz hírűek voltak. Ezért először az Újpest felé orientálódtam. Sajnos rá kellett jönnöm, hogy ők sem különbek. Aztán egy frissen feljutott, hajdan szebb napokat látott csapatra figyeltem fel. Meglepetésre megnyerték a bajnokságot, és a szurkolóik a legsportszerűbbek voltak az egész mezőnyben. Nemcsak hangzatos jelszavaik voltak-vannak, hanem tényleg sportszerűen szurkolnak.
    Nem csak lobogtatják az előítéletek elleni küzdelmet, hanem tudomásom szerint az egyetlen olyan csapat Magyarországon aki egy cigányszármazású labdarúgóról nevezte el a stadionját. Korábban rendszeresen foglalkoztattak zsidó és cigány játékosokat. Általában ezzel is csúfolják őket. Ezzel azonban csak saját sportszerűtlenségüket bizonyítják az ellenfél szurkolói. A Magyar Testgyakorlók Köre már nem egyértelműen zsidó csapat, bár kétségtelen ma is van a vezetésben, a támogatók közt ilyen. Az, hogy mindazon gyülölet, sportszerűtlenség, előítélet dacára ott vannak, és meghatároző szerepet töltenek be a magyar labdarúgásban becsülni való.
    Sajnos a jelenlegi üzletpolitikájuk megfelel a negatív hangvételű sztereotípiának. Így sohasem lesznek igazán nagy csapat. Én mégis büszkén mondom, hogy nekik szurkolok.