• Calidor
    "Ha figyelembe vesszük azt, hogy az algoritmizálható szellemi tevékenységek a számítógép konvencionális rutinfeladatai, akkor a mesterséges intelligenciára a következő meghatározást adhatjuk: olyan fejlett szoftverkészlet (programrendszer), amely nem­determinisztikus problémák osztályára alkalmazható. Azok a problémák tartoznak ide, amelyekre nem dolgozható ki algoritmus, vagy ha igen, a lépések száma túllépi a kombinatorikai robbanás határát, továbbá azok, amelyek megoldásához hiányos, esetleg pontatlan információkkal rendelkezünk. (Hogy csak két "játékos feladatot" említsünk, egy átlagos sakkjátékban a lehetséges állások száma 10~120, a bridzsben pedig nem ismerjük a többi játékos lapját.)"

szal szerintem valami még hianyzik az MI hez.

de korabban is céloztam rá hogy hianyosak az ismeretink még...
    nem azt mondtam hogy lehetetlen, hanem azt hogy még biztosan nem.

amikor még olyan dolgok röppennek fel a tudomány bulvárban, hogy tudatunk egyaltalan nem biztos hogy ezekre a dimenzokra van korlatozva, mint amiben létezünk,. gyakorlatilag sejtésünk sincs hogy mitorténik...

amugy azt gondolom, amit tudunk creálni jelen pillanatban mi vel az egy giliszta(kb) itt tartunk. hadiparban esetleg egy hangya( de ott mar gondok vannak.

hangya már meredekebb az már nem megy...