A robotok jelenlegi formájukban csak eszközök, ahogy a talicska,lapát vagy a betonkeverő.Igaz sokkal kifinomultabbak. Mint minden ilyen eszköz célja,a dolgozó robotok célja is a munka hatékonyabbá tétele.Az összes ilyen eszköz a lapát,a talicska is emberek szükségességét vonta ki a munkából. Régen mondjuk ez létszükség volt , mert nemvolt annyi munkás, de tulajdonképpen ugyanaz a jelenség. Rövid távon ez valóban káros ,mert az embereket kirúgják, de hosszú távon a társadalom érdekeit szolgálja. Munka akad bőven, csak tudni kell melyik területen,pl orvosokból kevés van. Szerintem fontos, hogy a robot munkákat valóban robotok végezzék és ne emberek, és ez a réteg aki ezt végezte eddig az valami emberi munkát végezzen, ahol nem a fizikumra hanem az észre van elsődlegesen szükség. Fizikailag ugye már most erősebbek a robotok. Szerintem a mostani kétkezi munkások is képesek lennének ezeket a munkákat elvégezni, ha gyerekkoruktól erre tanították volna őket és tanultak volna,tehát szerintem az ész sokszor megvan csak az akarat hiányzik.Persze kivételek mindig vannak. Rövid távú káros hatásait meg segélyekkel, továbbképzési lehetőségekkel tudjuk ellensúlyozni.És tényleg ,nem szabad ,hogy akkor úgy érezzék az emberek ,hogy megéri nem dolgozni, tehát azért túlzásba sem szabad vinni ezeket a segélyeket.(((Ez lehet aktuális is.))) Szóval ez nem új dolog , már volt példa géprombolásokra, stb... Nem vonja el az emberektől a munkát, csak átrendezi a keresletet az egyes munkákra, felszabadítja az embereket a robotolásból.Több ember kényszerül majd arra ,hogy használja is a fejét, ha már van , így talán egy értelmesebb társadalmat kapunk. A háztartási robotok nagyjából ugyanez, többet tud az ember a fontosabb dolgokkal foglalkozni, az más dolog, hogy valaki csak fekszik az ágyon és tv-zik ha nincs dolga. Ez amit mondtam csak addig érvényes amíg a robotokról, mint eszközökről beszélünk, ha már gondolkodásra is képesek, az már más tészta.