A radikális állatvédők orrot törnek egy kiskutyáért.
  • G_ArchAngel #484
    Kutyakínzók Sajószentpéteren

Hurokba fogtak egy kutyát Sajószentpéteren és hetekig éheztették. A Miskolci Állatsegítők szabadították ki a szerencsétlenül járt állatot szerda este.
    Iszonyatos, amit a kutyával tettek. Kisfalvi Nyina, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány alelnöke mondja el a szörnyű történetet: "Még meg sem emésztettük a deteki kutyakilövést, amikor szerdán este Sajószentpéterre riasztotta állatmentőnket az üveggyár biztonsági őre. Egy kisebb embercsoport, amelynek tagjai a falu szélén laknak, hurokba fogta egy szegény kutyának a négy lábát és a fejét. A kutya csont és bőr, már hónapok óta nem etetik rendesen. Alig 10-13 kg. Amikor a fotókat csináltam, és közelhajoltam hozzá, a hátára feküdt és kérte, simogassam meg.
    Brutális kínzások
    "Hátsó és első lába is súlyosan megsérült. Azért tudják az emberek bántani őket, mert genetikailag vannak emberszeretetre kódolva. Majdnem kivégezték, ő pedig újabb embereket – kollégáimat, engem is – rögtön a barátságába fogadott."
    "Egyszerűen tehetlenek vagyunk, nem tudunk minden kutyát megmenteni az ilyen szörnyűségektől a mások segítsége nélkül. Ismeretlen tettes ellen tehetnénk ugyan feljelentést,de szemtanúk nélkül semmire se mennénk. Szükségünk lenne nyilvánosságra.Aki látja és tudja az igazságot, fél az ilyen emberektől, nem mer feljelentést tenni. De nem nézhetünk mindig félre, mert ez tarthatatlan. Nem hogy kevesebb lenne az ilyen eset, egyre több brutális kínzással találkozunk."
    A miskolci állatsegítők azt kérik, hogy aki tud az eset körülményeiről, és hajlandó tanúskodni, keresse alapítványukat a [email protected] emailcímen, vagy hívja állatmentőjüket a 30-232-18-90 számon.
    (boon)