strogg#21
Mellesleg álmaim kütyüje olyan, amit a gyártók vagy nem képesek, vagy nem akarnak megcsinálni. Én örülnék egy olyan eeepc méretű notinak, amiben van hsdpa is ha kell, nem is kell nagy képernyő elég egy füstüveg egy mini projektorral (ami rávetíti a képet, és no gond a kijelzővel). Az egyik kövület (386-os) múzeális laptopomon van egy trackball, (egy golyót kell forgatni) ami szvsz nagyságrendekkel jobb, mint a toutchpad. Kell 8-10 óra üzemidő átlag (átlagfelhasználás mellett). Remek ötlet a 320x240-es külső képernyő. Sokszor jönne jól. És persze pofátlanul künnyű súly. A PDA-k legföbb gondja, hogy kicsi a képernyő. Szvsz egy szabályozható méretű kinyitható füstüveg+mobil projektor kombóval orvosolható lenne. Sosem értettem, hogy a pda-k/mobilok/laptopok képrenyőjének a teteje ott áll parlagon. Miért nem lehet rárakni egy normális napelemet, ami ha nem is teljesen, de valamit töltene rajta? A PDA kategóriába nekem 10-40 dollár értékben ne egy használhatatlan 3D-s csippet erőltessenek, aminek 3-4 colos képernyőkön xartsem ér, hanem egy az üzemindőt kb: megtízszerező napelemet pakoljanak ennyi pénzért.
Az mebrek elávrásainak megfelelő gép minden tehcnikai követelménye nem új, hanem meglehetősen jól ismert technológia, ami már meglehetősen olcsó is. (pl. az említett napelem)