Salvia másnéven Látnokzsálya hatásai, adás-vétel, élménybeszámoló, palánták stb.
-
Ben C #103 Kicsit félek hozzászólni a topik eredeti témájához, valószínűleg bennem van egy kis félsz hogy csattan a fejemen a "nem ember/drogos/hulladék" pecsét, de azért megosztom a saját élményem.
Körülbelül egy fél éve történhetett, hogy teljes laikusként összefutottam ezzel a növénnyel, egy parkban próbáltuk ki este, a set/setting alapelvét teljesen figyelmen kívül hagyva, úgy, hogy szinte semmit nem tudtam a hatásáról. (Nem szeretek belemenni olyan dolgokba, amiket nem ismerek meg előtte amennyire csak lehet, de így visszagondolva a hatásra nem igazán lehet felkészülni.)
Megtömtünk egy pipát, gyújtás, egy hatalmas slukk, és szinte azonnali hatás. Hogy mit láttam, éreztem, hallottam, nagyon nehéz szavakba önteni, a hatása hihetetlenül intenzív és nincs idő felkészülni rá. Egy különálló entitásnak éreztem magam, E/3ból figyeltem a saját testem ahogy nézek magam elé. Embereket láttam, akik nem voltak ott, teljesen paranoid téveszmék kerítettek hatalmukba, és gyakorlatilag nem tudtam visszaemlékezni rá hogy hogy kerültem ide, mikor indultam el és honnan, hány perce, órája, évtizede ülök ezen a padon, és hogy hány évig marad ez még így. Tehát a 3-4 perces hatásidőt nem szabad lebecsülni.
A lejövetel már sokkal lágyabb, miután az utolsó kis színfolt is eltűnt annak a másik világnak a palettájáról, egy elég erős újjászületés érzés vesz erőt az emberen, rosszul esik a hangos beszéd, de hatalmas késztetés van aziránt hogy valakivel megbeszéld amit átéltél. Órák, napok múltán is nehéz feldolgozni, és az is marad.
Jöjjön a csattanó: Nekem összességében akkor sem tetszett volna a Szalvéta, ha nem lett volna "bad trip". Az élmény túlságosan agresszív, nem hagy esélyt sem arra, hogy az ember bepillantást nyerjen a tudatalattijába, azokba az érzelmekbe, gondolatokba, melyet agyunk saját beépített korlátai takarnak el előlünk, márpedig az ilyen dolgoknál ez a lényeg. Egy grandiózus, minden összefüggést és evilághoz való kötődést nélkülöző nagy-nagy flash.
Egyszer kipróbálni érdekes élmény, de fontos hogy biztonságos, nyugodt helyen.