• Theodora
    Én is nagyon szeretném a linux-ot, "szerver" dolgok azon futnak, meg lehet rajta fejleszteni java-ban is ezt-azt.
    "Csak" annyi bajom van vele, hogy a külső monitorjaimat nem akarja valahogy jól kezelni. Persze tudom a gépem a szar, meg át kellene írni itt-ott, esetleg pachelni, fordítani, de nem hinném, hogy ez nekem megérné, hogy naponta 2-3x eljátszak ilyennel "csak" azért mert rádugtam egy másik monitort.

A táméhoz kapcsolódva, nekem tervezés/fejlesztés során már sokszor nagyon hiányzott és hiányzik is ilyen tapi dolog, de ergonomikusság szempontjából nem nagyon tudom még elképzelni, hogyan lehet összepárosítani a napi 8-10 óra használatot + klavi használat + "preciziós" egér használat (ez alatt a rendes egeret értem és nem az ujjaim "pontosságát").

Ahhoz, hogy tapogtani lehessen "kéz közelbe" kellene helyezni, akkor viszont a szem fókuszt cseszi szét, ha a szemnek kedvez, akkor meg fárasztó lenne használni. Magasság szempontjából pedig megint gond van, ha folyamatosan lefelé kell nézni akkor a nyak megy tönkre, ha szemmagasságba akkor kézzel megintcsak fárasztó lenne használni, nem beszélve, hogy akkor megintcsak közelebb kellene hozni.

Lehet, hogy a következő pár év múlva az "informatikusok" nem "vézna, pizza+cola" emberek lesznek, hanem hatalmas mell és kézizmokkal fognak rendelkezni a napi 8 órás levegőben hadonászástól?