Jó az a "Különvélemény"-stílusú mézesmadzag-videó. Kábé 20 másodpercig bír is örülni az ilyesminek egy három éves gyerek, de menjen csak el valaki egy kábelkorbács-gyárba, ahol a 8 órás műszak alatt végig egy függőleges műszertáblán kell matatni, oszt próbálja ki, mennyire kényelmes így dolgozni! Öcccsém, nem véletlenül csinálják az egeret meg a billentyűzetet ergonómikusra! Hogy az embernek legyen kedve akár 12-16 órát is eldolgozgatni a számítógépen (főleg, ha muszájból csinálja), akkor legalább kényelmes legyen.
Egyébként hatalmas Déja Vum van ezzel kapcsolatba. Egy vagy két éve mintha láttam volna a tévében egy riportfilmet, amiben billgécc a pc-k új nemzedékéről zengett ódákat, és az egész ugyanilyen szarság volt. Az egyik a falra volt akasztva, mint valami festmény vagy plazmatévé (vagy 50 centire akasztod, ahol nem mutat, vagy dolgozhatsz mellette állva, esetleg bárszéken), a másik meg egy dohányzóasztal lapjába volt építve (kb 50 centi magas, lehet fölötte görnyedezni, és mellette guggolni). Az egész apropója pedig abban merült ki, hogy fényképalbumnak használjuk a pc-t, és olyan szépen lehet lapozgatni a virtuális képeskönyvünket, meg váltogatni az ablakok között 3D-ben. Hát én meg vagyok veszve, ha kettőnél több ablakom van nyitva. Nem szeretem, oszt kész. Szóval milyen újdonságról is van itten szó? Arról nem beszélve, hogy a kéz tényleg nyomot hagy a képernyőn, és ez nem függ attól, hogy valaki milyen gyakran mos kezet, a kéz ugyanis zsírosodik. Hacsak nem állunk neki gumikesztyűben dolgozni. De ha szeretnék úgy dolgozni, akkor inkább urológus lettem volna. Szóval én még egy darabig maradok a billentyűzetnél, meg a mezei rágcsálónál.