• berserk87
    #52
    Szerintem gyerekeknek szánták a Dragon Ball rajzfilmsorozatot, a simát még biztosan, legalábbis abban még vicces aranyos szereplők voltak. A Z már egy kicsit más ebből a szempontból, de számomra egyértelmű, hogy ez is gyerekeknek szól, erre a történetvezetésből gondolok, ami nagyon könnyen érthető volt. Én pédául rajongtam érte gyerekkoromban, ezek miatt is.

    Semmi olyan nem volt benne ami miatt be lehetet volna tíltani. Ha arra gondolunk, hogy tudott repülni és emiatt(?) egy gyerek sajnálatos módon meghalt, ami szörnyű tragédia, de ha emiatt tiltották be, akkor ennyi erővel a Szupermen filmeket, rajzfilmeket is betilthatnák vagy sok más filmet és rajzfilmet.
    Utánna volt egy rész amiben Trunks kettévágta Dermesztőt vagy az apját, már nem emlákszem pontosan. Na ebben a jelenetben nem volt sok agresszív látnivaló, nem láttunk patakokban folyó vért, sem kiloccsanó beleket. Amúgy én 4-5 éves koromban már meg tudtam különböztetni a valóságot és a rajzfilmeket és bár ilyen rajzfilmeket néztem már akkor is (bár abban az időben nem pont ezt), de sohasem éreztem késztetést arra, hogy másokat bántsak vagy valami más őrültséget csináljak amivel magamban kárt tehetnék.