torreadorz#21
Nyilvánvalóan az egész csak felhasználási terület kérdése, erről nem is vitatkoznék.
Például magamból kiindulva, nekem van egy msi windem. Azért vettem, mert én rengeteget netezek ágyból. Van egy 15.4-es dellem is mellete. Na most a gondom az volt, hogy a dell nagy, nehéz mozgatni (ugye kikelek ágyból, kimegyek a konyhába vmiért stb stb), melegszik ezt meg nem szereti a combom, túl nagy, például ha az ölemben van nem látom rendesen a tévét mögötte, amin filmeket szoktam nézni (de közben msnezek is bnőmmel) stb stb. Ezzel szemben a wind ideáliás második gépnek. És a fenntiek miatt nyilvánvaló hogy pl. nekem nem felelne meg sem egy ősrégi laptop (mert az vagy nem birna el a terhelest, ne feledjuk egy firefox 4-5 ablakkal plusz msn hulye szmájlikkal simán megzabálnak egy régi gépet, vagy nagyon melegedne), nem felel meg helyette egy asztali gép (nyilvánvaló okokból nehéz ölben tartani...) és nem felelne meg helyette egy low-end gép sem (semmit sem nyernék vele szintén pont megmaradnának az akadályok).
Ami jó lenne az egy 12 colos gép, csakhogy azok meg még többnyire mindig nagyon drágák, vagy ha olcsók akkor meg olyan a minőségük (volt szerencsém megnézni egy-két ilyen olcsó 12 colosat, minőségben össze se lehet hasonlitani a windel).
De annak is nagyon jó egy ilyen kicsi gép, aki szintén csak netezés+msn stb-ra használja és viszonylag sokat "mozog". ÉRtem ezalatt hogy kollégista, albérletben lakik stb stb, ilyenkor hétvégére hazaviheti a gépet, buszon vonaton is használhatja, és nagyon nem mindegy hogy 1 kilót cipel pluszban, vagy 3-4 kilót (főleg amikor amugy is meg van rakva a táska).