• Dany007
    "Tömeggel rendelkező testek esetében elvileg végtelen energia kell, hogy huzamosabb ideig fénysebességgel haladjanak, mert minél nagyobb sebességgel mennek, annál nagyobb lesz a tömegük, és annál nagyobb energia kell a fénysebesség fenntartásához."

Igy van, én is pontosan ezt írtam le, képlet formájában is : P
    Gondolkodtam a dolgon, valójában az lehet a magyarázat (talán), hogy amit én írtam az már kvantumfizika területe, a bolygók mozgása meg egyéb nagy méretű / tömegű tárgyaké az viszont a relativitás elméletbe tartozik. És a kettő közti kapcsot keresik a tudósok... Azt a bizonyos híres egyesített elméletet. Ami összhangba hozza a kvantumfizikát a relativitás elmélettel.
    Na de ez most mind1.

Azt megint nem értem hogy egyenlítheti ki? Amikor minnél közelebb ér a galaxisunkhoz a fénysugár, annál nagyobb gravitáció hat rá. A többi galaxis meg millió fényévekre van tőle, hatása már elhanyagolható a közvetlen közelben lévő galaxiséhoz.
    Az biztos, hogy a rá ható erők kiegyenlítődnek, mivel eljut hozzánk a fénysugár :) Ha valamelyik galaxis elhúzná, ahogy te mondod, akkor sose jutna ide el.
    A kérdés az, hogy hányszor törik meg a fény, mennyit görbül mire elér ide hozzánk. Hogy honnan indult?