• Zoleeca
    #129
    Nem vagyok a kisbarátod (ha mondjuk a nevemre kattintasz láthatod, hogy még idősebb is vagyok valamivel).
    Abból, hogy megint a kód optimalizálásról olvasok a hozzászólásodban, arra következtetek, hogy fogalmad sincs miről beszéltem, vagy miről beszélnek a többiek (pl. bakagaijin), amikor mondjuk matematikai modellről/tervezésről beszélünk. Ez nem az amikor már konkrét kódolás közben gondolkozol azon, hogy hogyan is kellene gyorsabbra megírni. Oké, lehet a for ciklusos példám nem volt a legjobb.

    Ezzel persze nem azt mondom, hogy az utólagos optimalizálásra nincs szükség. Ugyanúgy fontos az is, ezt csinálja meg mondjuk az OKJ szakképzett programozó - valószinűleg hatékonyabb is lesz, mint egy diplomás. De a magasabb rétegben - tervezés stb. - ne ők döntsenek, hanem egy olyan programozó, aki rendelkezik megfelelő ismeretekkel ehhez (neadjistem ő nem is tudná olyan jól leprogramozni az adott konkrét feladatot). De nyilván ez is függ a projekttől. Igen vannak olyan projektek, ahol tökmindegy, de ettől még nem te leszel a alfa és az omega a programozásban. Én elhiszem hogy tökéletesen el tudod végezni a munkádat, de ettől még nem a te ismereteid lesznek mérvadóak programozásban úgy általában, és ettől nem válik a diploma feleslegessé.

    Ezt kellene megérteni és nem fikázni egymást. Különböző munkák/különböző projectek különböző ismereteket igényelnek. Én sem mondom azt, hogy hú hát én nagyon jó programozó vagyok, a főnököm istenít és mindig minden időre kész és nagyon gyorsan fut, az ügyfél is elégedett és még IE alatt is jól jelenik meg - pedig egyetlen kőművest sem használtunk fel a project során - ergo tök felesleges a kőműves képzés, és szar az oktatás mert ilyenekre pazaroljuk a pénzt.

    Bírom, hogy fél év "lógás" után meg merted állapítani, hogy az adott főiskolai képzés hová is tart és mit lehet/nem lehet profitálni belőle. Majd miután rájöttél az egyetemes nagy igazságra - otthagytad. Pusztán mondjuk egy két idióta tanár miatt.

    Annak idején én is így gondoltam, hogy tiszta idióta egy egy tanár, de később megváltozott a véleményem.

    Mond valakinek az a név valamit, hogy Juhász Pici? :)))