• Doktor Kotász
    #102
    Erre azt tudom neked mondani, hogy a templomteteji artista híveinek tana semmivel sem előrébbvaló, mint a remetének állt királyfi ne csináljunk semmit, és akkor jutalmul nem születünk újjá meséi, vagy például Ülőbika totemállatai.

    A dilemma ott van, ha nem zaklatnák az artista hívei az eredendő bűn miatti életfogytos fenyegetéssel a járókelőt, akkor egy idő után kihallna a nézetük, és egy történelmi emlékké válna az egész mondakör, mint például a haubsburg öröködési háború. Tudjuk, hogy volt, de nem találnánk pár évszázad távolából hiteles szemtanút, akármekkora is lenne bennünk az akarhatnék.

    Neked, mint a meglincselt templomteteji artista (aki mellesleg a történet szerint a transzcendens neveleőszülőkhöz lepasszolt zabigyereke)hívének, valamiért késztetésed van, hogy minnél több hasonlatosan gondolkodó híve legyen a lelencnek, akit annyira tisztelsz.

    Miért okoz neked az gondot, hogy az az ember, akinek a véleménye szerint idejét múlt a népmeséd, amit annyiszor cáfolt már meg az emberi elme, úgy érzi, hogy nem lenne jó, ha sokan dőlnének be ennek a nettó hülyeségnek?

    Főleg akkor, ha a mondakör hívei a tudományba próbálnak belekotyogni.