Chriss745#34
Sajnos el kell, hogy keserítselek titeket, UPC megoldotta a korlátozást. Legújabb 1.8-as kliensem van, force a titkosítás, még a bejövő kapcsolatoknál sem engedélyezem a titkosítatlan kapcsolatokat, és random port minden indításnál. MAC-et megváltoztatom, tiszta új IP-m van, elindítom a utorrent-et, és 30-kval jön. Tiszta IP, tiszta port ,max enkódolással, és le vagyok korlátozva. Két hete vettem észre először, addig vígan jött 2,4MB-a mindig.
Nem a seederekkel van baj (amúgy aszfaltosról próbáltam), 100 megás szerveren ugyanez a torrent ugyanakkor jött 100mbit-el. Nekem meg 15k-val. Azt gyanítom, ez valami statisztikán alapuló szűrés lehet, mert ha 5 torrent-et elindítottam, és mindegyik kapcsolódott kb 20 seederhez, a 100 kapcsolatból volt 1-2, ami jött 2-300k-val, de a legtöbb peer csak 1-2kval. Szal nem 100%-os az új védelmük, de gyakorlatilag működik. Azóta megint ssh-val kell lehúznom a leszedett anyagot, ami nem lenne baj, csak hát ez plusz pénzbe kerül a havi díjon felül.
Amúgy szerintem azért nem találkozik mindenki ezzel a szűréssel, mert gondolom először a nagy csomópontokon vezetik be ezeket, ott éri meg, kurv@ drága hardverek ezek. Én Fehérvár belvárosában lakom amúgy.
Előbb utóbb mindenki sorra kerül, még így is jobban megéri ezeket a cuccokat beszerezni, mint optikát bővíteni.