Ti hogy készültök az ünnepekre?
  • grillterasz
    #131
    Azt hiszem találtam neked egy jó receptet. Viszonylag könnyű elkészíteni és gyorsan megvan.
    Pulykamedalion spenótos burgonyaágyon.

    hozzávalók 4 főre

    700 g pulykamedalion (kisebbek )
    250 g szeletelt bacon szalonna
    600 g fagyasztott vagy 1 kg friss spenót
    700 g burgonya
    200 g feta sajt
    200 ml tejszín
    só, bors
    szárított, durvára vágott chili
    5-6 gerezd fokhagyma
    olívaolaj

    elkészítés

    A pulykamedalionokat gyengén megsózzuk, borsozzuk és egyenként baconba tekergetjük.
    A megtisztított burgonyát karikára vágjuk és sós vízben szinte teljesen megfőzzük. Ha kész, leöntjük a vizet róla és melegen tartjuk
    A kiolvadt spenótot, vagy ha frissből készítjük akkor a megpároltat, fedő nélkül nagy lángon addig főzzük, míg el nem párolog az összes leve. Ekkor 5-6 ek olívaolajat és a tejszín felét ráöntjük, gyengén megsózzuk, borsozzuk, ízlés szerint chilivel fűszerezzük és rátesszük az apróra vágott fokhagymát. Elkeverjük és ezután éppen csak 1-2 percig hagyjuk a tűzön. Levesszük és melegen tartjuk.
    A sütőt előmelegítjük.
    Egy nagyobb serpenyőben kevés olívaolajat forrósítunk, beletesszük a baconos pulykákat és szép pirosra sütjük minden oldalát. Ha megsültek, kivesszük és ezt is melegen tartjuk.
    A burgonyát beletesszük a megsült húsok olajába és átforgatva kissé megpirítjuk benne.
    Amint kész, egy tűzálló tálba (amit betehetünk a sütőbe kicsit átmelegedni) tesszük a burgonyát, arra a spenótót és a pulykafalatokat.
    A feta sajtot apró kockákra vágjuk, elkeverjük a maradék tejszínnel, megborsozzuk és ráöntjük a húsra.
    Betesszük a tálat a sütőbe és összemelegítjük, amíg a sajt a tetején megpirul.

    Remélem tudtam segíteni :)
    Csak azt nem tudom hol érdemes beszerezni a hozzávalókat.
    Szerintetek melyik a jobb? (a kisebb bevásárlóközpontok közül ilyen célra.. nem tudom ki szabad-e írni a neveket :/)