• G_ArchAngel #7
    miert is lett elkenve az 1Ds mark III tulajok szaja?
    +3 mpixel miatt senki nem fog valtani, egyeb kulonbsegek pedig abbol adodnak, hogy ez 1,5 evvel elkesett, tehat azok a studio/reklam/divatfotosok, akik nem engedhetnek meg egy digithatfalas szettet, mar regota 1Ds mark III-mal dolgoznak, komoly objektivparkkal... - ezek az emberek tobbsegeben profitorientaltak, igy nem fognak tobb millios buktaval rendszert cserelni, raadasul nincs is kezzelfoghato kulonbseg a ket csucsgep kozott.
    A Nikon celja, hogy sajat felhasznaloi kozul megtartsa azokat, akik eddig egy ilyen gep hianya miatt valtottak EOS-ra. Az, hogy 8000 USD-s arral ez mennyire sikerul, majd a tortenelem eldonti...
    Addig is ellehet gondolkodni azon, hogy a vaz arabol 3 db 5D mark II vagy 3db Sony Alpha 900-at vehetunk es ez utobbiban ugyanaz a szenzor, mint a Nikon zaszloshajojaban.
    (8000 USD-bol a fenti ket vaz melle valaszthatunk L-es vagy Zeiss pro objektiveket is, igy valojaban senkinek nem eri meg a D3x (es az 1Ds mark III sem), aki belterben dolgozik legtobbet. Azt elismerem, hogy egy location fashion shooting-nal elkel a jobb AF, jobb akksi - de hanyan valasztottak ezt fo profiluknak?)