paat#2
Tehát míg régen ha megvettem egy filmet vhs-en, akkor azt le tudtam játszani itthon, de elvihettem nagyihoz is, és ő is meg tudta nézni, sőt, elvihettem a haverokhoz is megnézni. Most meg majd nem lehet, csak 1 eszközön? Ha én megvettem, akkor nem játszhatom le ott, ahol akarom? Ezentúl majd csak 10Mbps letöltési sebességgel legalább rendelkező eszközökön tudok filmet nézni? Tudom, hogy kell a pénz a gyártóknak, de akkor inkább nem veszek filmet. Úgy is fel fogják törni, és kényelmesebb lesz a tört verziót használni, mert azt ott és annyiszor nézhetem, ahol és ahányszor csak akarom.
Talán be kéne látni, hogy nem abból áll ma már egy filmgyártás, hogy összeszedek néhány nagymenő színészt, csinálok egy filmet, felturbózom (jobb esetben) digitális hatásokkal, rábiggyesztem, hogy 5.1hang, HD élmény, és máris tejel a nép.
Felhasználói oldalról nézve: amíg itthon majdnem ugyanazt a digitális technológiát fel tudom állítani, és a filmeket ingyen, sokkal nagyobb kényelem mellett tudom megnézni, addig a mozi másodlagos marad. És a boltba sem fogok elmenni (sorban állni, keresgélni), vagy letölteni fizetős oldalról, ha nem tölthetem le (majdnem) azonnal, kényelmesen, 1001 számlainformáció-felhasználói adat-lejátszóbeállítás nélkül.