"... tudom hogy mennyi rengeteg ember több hónapos munkája és pénze van egy filmben. De azt is tudom hogy ez senkit nem érdekel...mivel pillanatok alatt letölthető a netről, és megnézhető a saját házimozi rendszeren...szóval senki nemfog DVD-t venni, és moziba is egyre kevesebben fognak eljárni.
Ebből az következik hogy egyre nehezebb lesz a filmekhez pénzt szerezni, kevesebb lesz a nagy költségvetésű film. Olyan kis költségvetésű filmek pedig akár teret is nyerhetnek. Amik rétegfilmek, és mai napig nincsenek fent a torrentoldalakon. Mert az emberek surmók, és az igényes filmeket soha nem rakják fel :))"
Ebben érződik számomra egy olyan többletjelentés, főleg az ezután következő hozzászólások függvényében, hogy azért vannak mostanában - és már jó ideje - szarabbnál szarabb filmek, mert egyre kevesebb pénz folyik be a filmkészítőknek igényes film csinálására. Remélem csak az én "paranioám" és nem merült fel benned ez a dolog, mert hülyeség.
A gyűrűk ura óta a Hellboy 2 volt az egyetlen film aminek imádtam a sztoriját és a kivitelezését is. Az hogy mind2 valamennyire fantasy, az véletlen, többfélét is nézek.
@ge3lan:
Nagyon nincs igazad. Én már ronggyá néztem a torrentezett Hellboy 2-t, annyira, hogy már a párbeszédek is fejből mennének.
Értékes a számomra? Egyáltalán nem. Ebben igazad van, bármikor újra beszerezhető ugyanabból a forrásból, tök ingyen. Az élmény amit nyújtott, nagy érték, de a fájl amit letöltök, az egyáltalán nem.
Tisztelem? Teljes mértékben. Azért amilyen; az teljesen mindegy hogy milyen formában terjed. Amint magyarországon elérhető lesz - nem tesco gazdaságos - DVD-n, megveszem, hogy a polcon legyen. Nem azért hogy nézzem, hanem mert _Tisztelem_ annyira, hogy hozzájárulok a bevételéhez. Moziban is megnézem; nem azért hogy lássam, hanem hogy lássam hogy moziban szélesvásznon milyen élményt nyújt, és ezzel is hozzájárulok a bevéltelhez.