• krajcsovszkig
    Köszi a normális választ! :) (tényleg! ;) )

A textúrára annyit, hogy a Wikipedia szerint a textúrát '74-ben találták föl, az XT 1983-tól van és a legrégebbi egyértelműen 100%-ig tutibiztosan textúrákat és modelleket használó játék, amit most 2 perc alatt találtam a super mario bros., ami '85-ös, tehát elvileg simán lehetett már akkor, főleg azt nézve, hogy DX10-es kártya is előbb volt mint játék, meg 64-bites proci is évekkel előbb mint bármi ami kihasználná. (x86-64-re értem, tudom, hogy x64 már előbb is volt az IA-64-esekkel)

Az MMX pedig az intel lebegőpontos műveletek felgyorsítására szolgáló instrukciókészlete, ami minden mai processzorban megtalálható, enélkül még a windows XP sem indulna el, de lehet hogy már a 98 se. Mivel ez a pentium újdonsága volt, ezért hívják "pentium MMX"-nek is. Így ha egy halmazábrán akarnánk ábrázolni egy atom procit, akkor így nézne ki:
    (x86->([pentium ]MMX->(x86-64->(em64t->(atom))))) a vidkarik procijaival (gpuival) ellentétben, amik még csak nem is x86-osok, nemhogy MMX-esek.

És intelből MOST jobb a középkat, mint AMDből, főleg, ha a tuningot is belekalkulálod ;)

És bocs hogy úgy beszóltam, csak a - látszólag - értelmetlen flémelés-anyázás-személyeskedés nagyon fel tud baszni, főleg ha nem is látok mögötte elég szilárd "tudományos hátteret" elsőre :)

Köszönöm