• Sanyix
    "#8 Ki mondta hogy szeretné? Csak az igazságot mondta, hogy az AMD könnyebben tönkremenne az intelnél adott esetben. Hanyas voltál szövegértésből? És mitől lesz "vérfanboy"? És különben is, téged az mit zavar?"

Már ismerem, ezért tudom hogy szeretné(intel m$ vérfanboy). Úgy is írta hogy látszódjon.

"#14 Igaza van, mert néha tényleg szar az ati driver, intel driver meg soha nem szar, igazából teljesen 100%-osan a célnak megfelelő GPU drivert még csak az inteltől láttam... :\ (ezért is veszek intel GPUs notit, mivel játszani azt nem akarok rajta) Meg az is igaz, hogy RÉGEN az AMD procik leégHETtek (lásd TomsHardware), mert az intellel ellentétben nem volt bennük hővédelem (most már van, intel X-ben viszont nincs xD) És ne személyeskedj."

Én 2004 óta ati-t használok, és még nem találkoztam rossz driverrel, se xp-n, se xp64-en, se vistán, se linuxon... ellenben addig amíg nvidiám volt, találkoztam rossz driverrel, és utána is hallottam szépeket.
    régen az amd procik leghettek, ha egy olyan idióta kezébe kerültek, aki volt olyan hülye fasz, hogy kikapcsolta az alaplap védelmét (nekem a 2001-ben vett k7-es lapom már tudott ilyet, úgyhogy nem lehet azt mondani, hogy nem volt), és leszedte a hűtőt a prociról. Ilyet csak egy címeres ökör csinál.

"19 Shader nemcsak az árnyékkezelést jelentheti, amúgymeg az is lehetett már akkor. 2D állóképek megjelenését támogatja HARDVERBŐL. Vicces lenne ha wordhöz kéne a hardveres 3D, vagy ha valaki integrált vidkarin olyat akarna csinálni, amihez kevés a szoftveres."

Sőt, egyáltalán nem. Shadernek a nevén kívül annyi a köze az árnyékoláshoz, hogy azt is lehet programozni vele. De ez a shader dx8 előtt SEHOL sem volt, vadi új dolog volt az, hogy a gpu-t a fejlesztő programozhatta, és nem fix pipeline-ok voltak.

"Volt akkor már textúra és modell is. Nemcsak "vektoros izé"."
    Hol?

"Az atom Intel MMX architektúrára épül, mint MINDEN mai PC processzor (AMD-kis)"

Aham. A p4 mire épül? És a p4-re mi épül? és a pentium mire épül? És az amd-k hogy épülnek a pentiumra, amikor az intel nem szereti kiadogatni a dolgait, és az amd akkor egy igencsak máshogy működő processzort fejlesztett a pentium mellé? Azt mondják a core2 a p3 tech továbbfejlesztése, aminek elődje a p2, és a p mmx, de valahogy az atom mindig sokkal lassabb azonos órajelen mint a többi pc proci. Talán mégsem ugyanaz az elődje?
    De azt is lehet írni, hogy minden proci az intel8086-ra épül. Az még igaz is, csak értelme nincs.

Én meg azt veszem, ami jobb ár/teljesítményben ergo amd-t már 8 éve... szarok arra hogy melyiknek van a leggyorsabb csúcsprocija, nem dobok ki pénzt rá, csak középkatot veszek.

Én éppen nem rokonszenvezek az intellel, mert ez szarszemét cég, mint az nvidia (lefizetések hogy amd-t ne áruljanak üzletláncok), ócsárolja az amd fejlesztéseit, majd lemásolja, és akkor már jó (integrált memóriavezérlő pl), és meg is látszik hogy sok magyar vonatkozása van, minden vállalatnál befigyelnek ezek a fantasztikusan jól sikerült p4-ek, amikkel kész öröm dolgozni... meg hűteni. Persze ha gépvásárláskor intel lenne jobb ár/teljesítményben, akkor azt venném, bár még számítana az intel "sohasemkompatibilisalegújabbprocivalarégebbilap" és az amd 5éveslapbaismegyalegújabbprocesszor" viszonya.