Valkyria Chronicles
 • NEXUS6
  #1
  Ezt a játékot, már nagyon sok kategóriába próbálták besorolni, legtöbbször a JRPG, vagy SRPG besorolás illeti. Valójában egy kőkemény körökre osztott taktikai játék, ezen műfajnak olyan nagyszerű címek teremtették meg az alapjait, mint az X-COM:UFO Deffence, vagy a Jagged Alliance 2.

  Az egykori izometrikus ál3D nézetet felváltotta a valós 3D megjelenítés. A térkép és a 3D harcmező közötti nézetváltást a készítők nagyon ügyesen oldották meg, olyannyira hogy először fel sem tűnik. Ezt segíti, hogy a játék grafikája a lehető legtökéletesebb módon hoz egy képregényes, klasszikus rajzfilmes karaktert. Nem csupán egy sima cell shading eljárásról van szó, hanem az árnyékolást, a színek leredukálását is olyan módon oldották meg, hogy a hozzá adott effektek miatt teljesen rajzfilmszerű fílingje van a játéknak.

  Azonban nem kell megijedni, hogy a játék szereplői is "2D-sek", mint egy képregény lapjai. szerencsére az alkotók, ugyan nem minden sablonosság nélkül, de meglepően sokszínűre töltötték fel a szereplőket, akikből van is jó néhány.

  Nyugaton meglepően szerény startot kapott ez a játék, minimális hírverés van körülötte, habár a japán kiadás már több letölthető kiegészítőt is kapott, és valódi rajzfilm is készül a történetből.