• Yv@n
    #28
    "Még mindig nem értem min vitatkozol"
    Mert más a véleményem? Ha nem kívánsz vitatkozni, ne írd le a saját véleményed, amennyiben különbözik másokétól... azért vitatkozom, mert egyesek(épp nem te) orbitális faszságokat képesek összehordani egy olyan témában, amiről lövésük sincs. Ültessünk oda a kávézó rendszergazdát a szerver elé, hogy nézze a monitort amikor jön a támadás...ahha. El sem tudja képzelni, hogy mekkora hit/sec terheléssel jár egy ilyen támadás, és hogy ez milyen brutális adatmennyiség...másodpercente. Annek a hardware-es feldolgozásához is komoly teljesítmény szükséges. majd pont a kávézgató rendszergazda fogja kielemezni a másodperc töredéke alatt, és pár kattintással megoldja a dolgot...

    "...de lehet egyéni támadás is..."
    Amely esetben nem DDoS hanem DoS támadásról beszélünk, ami egy laza mozdulattal szűrhető.(Akár automatán is, a pár milliós cisco eszközökben gyönyörűen ott is van az IDS/IPS, ami megoldja ezt)

    "Miért kéne kötelezni bárkit is? Előbb olvasd el rendesen, mit írok - az ő saját érdekük, hogy tegyenek valamit, hiszen az ő bőrükre (is) megy a játék."
    Az ISP-knek nem érdekük hogy egy ügyfélnek jót tegyenek úgy, hogy nekik abból hasznuk nem származik. Ez nem a máltai szeretet szolgálat. Ráadásul elfelejted azt, hogy a világon nem mindenhol megy ez a fajta örömködés, mint nálunk itton; értsd hogy havi 10-30k HUF ért beraksz egy szervert egy hosting céghez, és mehet a csövön, ami kifér. Külfödön a forgalom alapú számlázás a menő, amely esetén a szolgáltatónak az a jó, ha nagy az ügyfél forgalma, mert akkor veheti elő hó végén a vastagon fogó filcet a fiókból.(Nyilván nem érdeke a szolgáltatónak sem, hogy be DoSolják a nála lévő összes gépet, mert az már neki is problémákat okozhat, de itt még jóval nagyobb sávszélesség adott, mint hogy ez bekövetkezzen, jellemzően 1-2 node halasztható le, nem az egész ISP hálózat.)
    Összességében, amíg nem jelent működésbeni fennakadást egyéb gépeken a támadás(tehát az egy támadott gép melletti többi gép tökéletesen üzemképes), addig ez nem jelent az ISp-nek akkora gondot, hogy megérje vele olyan komolyan foglalkozni, mint ahogy te azt most elvárnád.

    Nem véletlen, hogy ezen szolgáltatóknál külön FIZETŐS szolgáltatás a DoS támadások elleni védelem.