Roland Emmerich legújabb világvége filmje
-
Prof William #191 Ja az jó volt. Nem néztek hátra? ilyenkor már inkább mindenkit felszállásra kellene buzdítani. :)
A film...
Az eleje a felvezetés sztem nagyon jól sikerült. Nem egyből a közepébe hanem szép lassan... Hogy miért is lessz a katasztrófa? Én valami másra számítottam mint ok de ez a magyarázat is jó volt bár nem tudom mennyi tudományos alapja van.
Az effektorgiával semmi baj sem volt. Kellően monumentális stb... volt de én MÉGIS kevésnek találtam... Mutathattak volna többet is az emberiség pusztulásából. Szerintem túl keveset mutattak és túl kevés helyszínt bár végre elszakadtak a "Csak is Los Angeles pusztul el mindig" sémától.
Szereplők... sok baj nem volt velük csak volt 1-2 akiket akár ki is hagyhattak volna a filmből. Pl a néger apukát és fehér haverját... 0 szerpük volt és csak drámáskodni akartak... Úgyis a tengeri jelentre ment ki az egész ahhoz meg beadhattak volna valami random hajót is. :)
Az elnök lánya tényleg nagyon csinos volt + minden de neki is minimális volt a szerepe. De neki elnézzük mert szép volt. :)
Csakis elvált, gyerekeitől távol élő apuka lehet mindig a főszereplő? Ez kicsit már kezd unalmas lenni... :) Megnézném ahogy egyszer egy teljes békében és harmóniában élő család éli túl a kataklizmát. :)
Szegény tibeti bölcs pedig akkora egy közhely bölcsességet sütött el hogyha tényleg ennyit tudott csak a keleti filozófia felmutatni több ezer év után akkor megértek vízkúrára. :) Bár aztán a kongatásos rész helyre tette a dolgot...
Ami érdekes volt hogy a jelenetek nem voltak sterilek. Az eddigi k-filmekben általában nem mutatták a peches áldozatokat de itt pár közeli jelentben látszott a sok szerencsétlen pl az összeomló házakban. Ez szíven ütött.
Meglepő volt hogy ha jól veszem ki...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Afrika nagy része megmenekült. Az ott lévőknek nem kellett hajó.
Összességében 7/10. Lehetett volna jobb is de így is elég szórakoztató volt.