dez#79
"Egy egészséges 40 éves ember 12 khz-ig hall"
Hát én lassan közeledem a 40-hez (testben :) ), de 19 kHz-ig hallok. Hogy is van ez? Beteg vagyok? Szerintem mondjuk inkább úgy, hogy egyéni adottságok vannak. Abban meg biztos vagyok, hogy hibás az a 12kHz-es szám.
"úgyhogy én se értem igazán ezt a 100khz feletti felharmónikus dolgot"
A 20 kHz feletti hangokról volt szó, ugyanis ez az ultrahang. link
"A cd úgy szar ahogy van sajnos"
Ez egy nagy tévedés, illetve hibás kiindulási alapú következtetés. Én tudok neked mutatni olyan CD alapú hangrendszert, ami kitűnően szól, mind a mélyek, mind a közepek, mind a magasok! Tehát amit írsz, nem a 16-bit/44.1kHz hibája! Hanem az adott elektronikáé!
"Az mp3-ak nem olyan rosszak ahogy ott lentebb írják páran, hiszen pont a cd éles közepéből vesz le, azt tompítja, és ezáltal a zene hallgathatóvá válik azok számára, akik a cd durva közepei miatt nem is bírják hallgatni ezt a 44.1 khz 16 bites valamit. A bitráta emelésével egyre jobban élesedik a hang, tehát aki erre érzékeny, annak még a 192kbit is sok."
Ez még kapitálisabb tévedés! Szerinted akkor minnél kisebb a bitráta, annál jobb? Ilyen alapon te 96-128 kbps-es mp3-at hallgatsz? Te öreg, az nem tompább, hanem éppen hogy egyre több az éles digitális zaj!!!
ps. remélem, átgondolod, amit írtam, és nem személyes támadásba csapsz majd át...