• vajon kiki
    pontosan. nem én vagyok elfogult, hanem a windows és ezen belül is a viszta sztárolók , én vettem a fáradságot és annak ellenére hogy előitéleteim vannak máig az összes microsoft termékkel kapcsolatban, tanulmányoztam őket , megismertem őket, és bátran állítom, hogy egy olyan ember aki ma ül először a gép elé sokkal szivesebben ajánlok neki egy akármilyen linux disztrót mint bármilyen windowst...
    Palinko nagyon szépen fejezted ki magad hogy a beépített programok "elég gyengék" és a pidgin mellett még ott a gaim meg vagy egy tucat multilogin IM program Linuxra, amik közül a legkarcsúbb is vagy 10 olyan zártkódú rendszerbe tud becsatlakozni mint az MSN -Bullshit troyan- messenger

De az élet majd' minden területén még a professzionálisabb szoftverekből is sok alternatíva van Linuxra, és a legnépszerűbb alkalmazásokat megcsinálják Linuxra is. Még a Microsoft is fejleszt Linuxra : lásd a SilverLight Linuxos verzióját a MoonLight-ot ...

az pedig hogy ki mit kezd először tanulni openoffice-t vagy Microsoft Office-t .. mindenképpen az openoffice-t ajánlom... nem beszélve arról hogy aki ma elkezd linuxot tanulni az egy szép napon azon kapja rajta magát hogy linux fejlesztő lett belőle, a nyílt forráskódnak nem lehet ellenfele egy zárt forráskódú rendszer, különösen akkor nem ha az említett dolgokkal (beépített trójai stb.) visszaélnek a programozók és ezzel alapjaiban vesztik el a bizalmukat .