Turdus#27
Én speciel nem divatból szidom, hanem mert mindig gondom van vele. Nem állítom, hogy mindig legális verzióval próbálkoztam, de a munkahelyen igen, és OEM-ként mindig fizettem is érte. Nem várok el csodát a picipuhától, de azért annyit igen, hogy működjön az alaprendszer. Pontokba szedve egyébként a következők a bajaim:
1) elhitették, hogy egy programnak rossznak kell lennie. előtte ismeretlen volt az a fogalom, hogy production rendszer bugos is lehet.
2) tojnak a szabványokra, mindig, mindenben fel akarják találni a spanyolviaszt, nem kicsit megnehezítve ezáltal a crossplatform fejlesztők dolgát.
3) az sulykolják az emberekbe, hogy bárki érthet a szgéphez, nincs szükség szakemberekre (ez leginkább ott nyilvánul meg, hogy átlag felhasználó elér olyan funkciókat, amit csak rendszergazdának lenne szabad, aztán hív a haver, hogy te, ez nem megy, az nem megy, én meg vakarom a fejem, h mit csináltál?!?)
Egy TV esetében tudod kezelni a távirányítót, mégse jut eszedbe, hogy szétszedd, belenyúlj, és TV-buherátornak nevezd magad. Ezzel az amatőr-rádiós szintre degradálják a szakmát a közvélemény szemében (nem mintha bajom lenne az amatőr rádiósokkal).