bakagaijin#20
Háát... Az egyetem arra igen jó volt, hogy aki akarta azt le tudták terhelni. Meg tudj oldani akármilyen feladatot, ismerj meg rövid idő alatt tök ismeretlen rendszert és oldj meg benne alulspecifikált problémákat. Mindezt igen rövid (pl. vizsgaidőszak) idő alatt, párhuzamosan több különböző (nézőpontú) területen. Azaz, a valós élet. Nem konkrétan egy adott nyelv, szakterület vagy valami, hiszen az naponta változik... Rugalmasságot, adaptációs képességet és rendszerszemléletet azt viszont nagyon keményen verték az emberbe, legfeljebb ez azalatt az évek alatt nem látszott.
Amit hiányoltam az egyetem alatt az, hogy mindezeket a szituációkat különféle _emberi_ környezetben hogyan lehet kezelni. Prezentációzás volt (legalább azt gyakoroltatták), de konfliktuskezelés vagy bármi emberi, az nem igazán... Egy érdekkonfliktus olyan lazán haza tudja vágni a legjobb fejlesztést is, hogy ihaj.
Másrészt sosem tudhatod mit fogsz használni abból a tömegből amit a felsőoktatásban átfolyatnak az agyadon, s nagyjából azt sem hogy pontosan akkor mégis hol fogod mindezt hasznosítani :).