• globint
    Amerika szinte csak betelepült idegenekből áll.....
    Észak Korea meg csak ott születettekből....
    Szerinted melyiknek megy jól?
    A betelepültek mindíg feszültséget, és fejlődést hoznak.
    Mondok egy példát:
    Vettem egy vikkendházat vidéken.
    Egy ismerősom is ott vett, tőlem 600 méterre, ugyanazon az úton.
    Ez az ismerősöm elintézte, hogy legyen villany a vikkendtelepen is...
    Én mobiltelefonos riasztót vittem, mert sorra törték fel a vikkendházakat...
    A helyiek mindkét ötletnek, ill. áramnak örültek, de azért borgőzös (igazmondó) pillanatukban kimondják, ti csak bevándoroltak vagytok.....,
    semmi közötök a faluhoz.....
    Az áramot pl. 15 éve kérték, de nem tudták elintézni....
    A betörések kb. a rendszerváltás óta (20 éve) rendszeresek voltak....
    Ennek ellenére mi csak afféle másodrendűek vagyunk a helyiek szemében, mert nem ott születtünk.....
    Még szerencse, hogy nem lila, vagy kék, vagy zöld a bőrszínünk, mert akkor még nehezebb lenne a sorsunk, annak ellenére, hogy hasznosak vagyunk a falunak....

Mellesleg ha tanulmányozod Kína történelmét, a fejlődésében a nagy fal építésével egyidőben állt meg. Onnantól ugyanis nem lehetett idegeneknek bemenni.
    Én személy szerint nem az idegenektől, hanem a tefélédtől félek, akik szeretik megmondani, hogy jobb a részeges ostoba helyi, mint a dolgos idegen....
    Speciel sem a munkahelyemet, sem a lakásomat, sem a stb. stb.-met nem féltem az idegenektől, akiket telepíteni készülnek. Úgy gondolom, ha nem csinált három gyereket a magyarok többésge, akkor még mindíg jobb, ha idegenek dolgoznak, mintha összeroppan a szociális háló, a kevés munkerő és a sok eltartott miatt....