• Roli
    Lehet én vagyok nagyon agyament de én 80gigásnál nagyobb merevlemezt sem merek venni, azt még gyorsan át lehet menteni ( fényképekről két merevlemezen és dvdken dupla példány van ). CD-re azért nem másoltam, mert sok kellett volna. De alig várom már, hogy olyan adathordozót adjanak aminek nem árt egy porszem vagy egy kisebb ütés, karcolás. De azt kell látnom, hogy ezernyi tényező akár teljes adatvesztést okoz. Digitális géppel több emléket lehet összegyűjteni aztán félhet az ember attól, hogy mindez egy pillanat alatt semmivé válik. Ipari környezetben is ugyan ez a probléma. A pendrive-ok az igazi jó borításúak ( nem az ami már csak egy NYÁK lap és dugd be az USB-be de el ne pattanjon! vagy az 1 mm vastag microSD ).
    Egy 3 éves pendrive-om már bizonyított azért! 90°C-os mosóprogramot kibírt, zsebemben maradt. De azt is láttam már, hogy az USB-re csatlakoztatáskor egy véletlen szikra és vége mindennek. Nagyon nagy hangsúlyt kéne fektetni az adatbiztonságra, szinte mindig egyik napról a másikra mentenek az emberek nem hosszútávra. A dvd is némelyik 2 hónap után szemmel láthatóan ROHAD! Egy film átmeneti tárolásakor még jól is van... De mikor emléknek is felérő írások, képek ( ez persze olyan fontos egy magánembernek, mint egy ipari komplexumnak a mérési eredmények ) azokat már nem tenném rá. Gondoljatok csak bele a CERN-en ha a több Tbyte adat elszállna mentés után...