• kvp
    "És kiderült ,hogy én voltam a béna csak szarul volt formázva (formátum)."

Gyakran van az, hogy pl. 16 GB-osra formaznak valamit, pedig nincs mogotte tarhely. Tehat ha tobb adatot akarunk rairni, mint amennyi a tenyleges kapacitas, akkor a tobbi a 'csak irhato memoriaba' kerul, azaz elveszik. Elso hasznalatkor viszont a gyarilag serult filerendszert nem veszi eszre az operacios rendszer, felteve hogy a tarolon legalabb a vizsgalt vezerlo informaciok (fat tablak, gyokerkonyvtar) elfernek.

"És 4 gigánál nagyobb filét nem volt hajlandó elfogadni."

Ez a fat32 limitje, es azert szoktak erre formazni meg a nagyobb gyarok is, mivel ez szinte minden operacios rendszerrel mukodik. Ha ntfs-t kapna, akkor jopar usb-s szorakoztatoelektronikai keszulek nem tudna mit kezdeni vele, sot lehetoseg lenne ra, hogy olyan jogokkal es formatumban masoljanak fel ra adatot, amit utanna a masik gep nem tud elolvasni (mert a digitalis kulcs a masik gepen maradt a felhasznaloi fiokhoz kotve). Ha meg mondjuk ext2-o lenne rajtuk akkor alapbol meg a windows-ok sem latnak.

A kinai arukrol meg csak annyit, hogy haverom is mutatta a 16 megapixeles sony kamerajat, amig ki nem deritettem hogy aruljak jvc markajelzes alatt is, es csak egy 2 megapixeles (effektiv 0.66) kinai termekrol van szo. Az hogy a sony weboldala nem ismer ilyen termeket, hogy a legtobb felirat ontapados matricazott es hogy a sony kartyaformatuma (memorystick) helyett sd-t hasznal a sracnak nem tunt fel.