• lordofchaos
    Történetesen szoftverfejlesztő vagyok, szóval informatikus. Többféle Linuxot és Windowsokat is használok. Elismerem hogy a Linux - mivel a régi közmondás szerint is "programozók írták programozóknak" - nem a legfelhasználóbarátabb operációs rendszer, de mindenre lehet használni amire a windowst is. Nem azért kezdtem el Linuxot használni, mert utáltam a windowst, ugyanis amikor életem első linuxát feltelepítettem még Windows 3.11 volt, amit ki se próbáltam. Abban igazad van hogy a Windows a Linuxhoz képest egy driver-kánaán, de ha értessz egy kicsit hozzá látni fogod hogy funkcionalitásban messze felülmúlja a windowst. Olyan, mint a Lego. Arra már az előző hozzászólásban is írtam egy példát hogy amit kitalálnak Linux/OSX/FreeBSD alatt (pl. naplózó fájlrendszer) az majd egy évekkel későbbi Windowsba fog belekerülni. A másik pedig hogy UNIX alapú op.rendszerek nélkül nem igazán lenne ma internet. A Linux negatívuma a driverek hiánya. Abban teljesen igazad van, hogy pl. videókártyák támogatottságának szintjén sehol nincs jelenleg a Linux. Éppen ezért kevesen használják CG munkára vagy játékra.