• bvalek2
    #43
    Az Ubuntunál a bootolás gyorsasága aztán végképp nem a Canonicalon múlik. Az alaptelepítés ott is villámgyors, akár az Ubuntu, akár a Kubuntu telepítőt használod (utóbbi egyből KDE felületet rak fel, amit sokkal jobban szeretek).

    Sok programnál bootoláskor induló szolgáltatások is feltelepülnek. Ha valaki botor módon az össze játékot gondolkodás nélkül felrakja, kapásból 100 újabb processzt indít a gépe legközelebb, mert nagy részük netes játék, és elindulnak a háttérben a szerverfolyamatok. Ez ellen úgy lehet "védekezni", hogy minden felrakott csomag leírását elolvassuk, tényleg kell-e nekünk.

    A Linuxban az a szép, hogy nem tesz semmi olyat, amit nem kértünk, ez még a kezdőknek való Ubuntura is igaz. Anyukámék informatikai analfabéták, mégis gyönyörűen üzemel náluk (a Kubuntu), az új gépre júniusban tettem fel, azóta nem volt rá panasz. Biztos ami biztos, felraktam egy WinXP-t mellé, eleinte féltem, hogy a Linux nem válik be, nem akartam pont anyámékon kísérletezni, de még egyszer sem indították el.