• Kheller
  #30
  "A 64Kbit-ből meg a 20Mbit-ből is 20%-ot foglal le a geci (szal az előfizetésed ekkora része megy pocsékba, ha úgy tetszik), de bele kell túrnod a rencer lelkébe, hogy pl ezt kikapcsold. "

  Baromság, urban legend: One hundred percent of the network bandwidth is available to be shared by all programs unless a program specifically requests priority bandwidth. This "reserved" bandwidth is still available to other programs unless the requesting program is sending data. By default, programs can reserve up to an aggregate bandwidth of 20 percent of the underlying link speed on each interface on an end computer. If the program that reserved the bandwidth is not sending sufficient data to use it, the unused part of the reserved bandwidth is available for other data flows on the same host.


  Bár már kb százezerszer leirták, bemutatták, tesztekkel bizonyitották, mindig akad valaki, aki bekajálja és terjeszti ezt a hülyeséget.  "Egy csomó dolgot csak a registry buherálásával, servicek állítgatásával, tudsz állítani"

  Mi az, hogy "csak"? Regsitry-t ezügyben egyáltalán nem kell buherálni, ott van kb 50 service, grafikus felület a beállitásához, 20-30%-ot simán le lehet szoritani a boot időből, ha nincs szükség azokra a service-ekre. Ezen a kivül a vista/2008 server bevezetett egy új service startup tipust a delayed-et, amivel idle időben indit csak el az adott service-t, közben már nyugodtan lehet dolgozni.