Nem értem miért baj, hogy a warcraft történetét a fejlesztőcsapat találta ki, számomra érdekesebb, sőt jobb történet, mint a Gyűrűk Ura, föggetlenül attól, hogy ki, és mikor találta ki. Az sem probléma, hogy merítettek más művekből, ez teljesen természetes, a lényeg egyedül az eredmény. A 80-as évek pc játékaiba ne menjünk bele, igazából a w1-2-t se lenne szabad történettel rendelkező játéknak tekinteni, mert nagyon kidolgozatlan volt a maga korában. Viszont sikerült megfognia sok embert, és továbbgondolták a történetet, volt benne valami, ami sokak érdeklődését felkeltette. A w3/tft a warcraft történet igazi magja, a wow is csak abból él, az pedig minden általam ismert fantasy pc játék történetét messze felülmúlja.
"Az pedig, hogy leszaroztam más mmo-kat azért volt, mert azok is." Ez vicces megfogalmazása akart lenni annak, hogy nem hiszek a megokolásban. X, mert x-nek tartom, a történet ennyi, bármiféle objektív dologra hivatkozni csak propaganda, és hazugság.
A játékosok elvesztése pedig azért rontja a játékélményt hosszú távon, mert a blizz új tervekbe fog kezdeni, és esetleg nem jelentet meg újabb kiegészítőket, nem jönnek elég gyakran a patch-ek, stb.
Ideiglenesen még jótékony hatása is lehet, mert sok új trtalmat hozhatnak be az elpártolók visszacsalogatására, vagy ennek megelőzésére. Pl. az ünnepek átírása szerintem az AOC-nak tudható be, és jót tett a wow-nak. De ha az AOC+war sok játékost elvitt volna, akkor lehet, hogy a blizz már nem kezdené el a 3. kiegészítő fejlesztését, hanem mondjuk gyorsabban dobná piacra a d3-at.