• remark #14
    "És téged eddig összesen hányszor zárt ki a biztosító a megfigyelésnek köszönhetően?"

    Nezz korul. Hogyhogy hanyszor zart ki engem barki is a megfigyeleseknek koszonhetoen? Nem csak egy uj termek bevezetes elott folytatnak
    "kozvelemenykutatast", de minden politikai es gazdasagi valtozast megeloz "informaciogyujtes" ami informacio alapjan azt eldontik hogy mikor es milyen formaban legalkalmasabb a kovetkezo keseru pirulat lenyomni az emberek torkan.

    Ugyhogy maga a jelenlegi rendszer letezesenek legfobb celja az hogy kizarjon. Nem az a kerdes hogy honnan, max az, hogy meg honnan nem? Az elet olyannyi teruleten zarja ki az embereket, hogy lassan az embereknek semmi kapcsolata nem lesz a valo vilggal, hanem csak a rendszer altal teremtett korlatokkal lephet erintkezesbe, igy a valo vilagot is a rendszer altal az emberekre eroltetett interfeszen keresztul latjak. Interfesz az oktatas, a TV, a mozi, a hirado, a szomszed (!) es meg lehetne sorolni. Ez egyfajta kezdetleges matrix, ahol az emberek az illuziovilagban bolyongva teszik azt amire oket az illuziovilagbol erkezo inpulzusok kesztetik.

    Es az emberekrol gyujtott informacio elengedhetetlen a matrix uzemeltetoinek ahhoz hogy megfeleloen tudjak azt frissiteni, azt uj elemekkel ellatni, vagy eppen annak az uj verziojat elkesziteni. A matrixban birkamod bolyongo embert is csak ugy lehet egyre profibb modon terelgetni, ha arrol informacio all rendelkezesre.
    A rendszer bizonyos merete es komplexitasa alatt nincs szukseg azonnali visszacsatolasra, jopar evtized/evszazada igy megy a manipulacio, de a dologok olyannyira felgyorsultak, es a kozelgo valtozasok olyan mertekuek, ez mar nem mindig eleg. A palackbol tul gyakran szokik ki a szellem...