• Kheller
  #127
  "mint edzett ribi a kutyabráneren"

  ez nyilván a te szakterületed, én ehhez nem tudok érdemben hozzászólni, biztos úgy van ahogy mondod.

  "De az meg egy ütnivaló barom, aki képes egy nem végleges/elfogadott specifikáció alapján dolgozni."

  Ez szép öngól volt, mert a saját postod szerint pontosan ezt tették a az oo fejlesztői, de amit lefeljesztettek az is egy bughalmaz, holott biztos, hogy konkrétan ez a része nem változott az ooxml-nek.

  "erről ugatok, amióta a vista kijött: félkész szoftver"

  milyen kár, hogy csak a vista esetén ugatod mindezt, mikor az oo kerül szóba, akkor valahogy nem. Hogy mik vannak...

  "épkézláb cég saját (rendelésre gyártott) megoldást használ, nem szöszöl a nyomorult táblázatok közt"

  Rendelésre gyártott szoftver? Mihez? Tudod te mi az az adatbányászat? Az nem egy egzakt feladat, hogy most leprogramoztatom aztán használom évekig. Hetente változik, hogy miket kell kimutatni, a kimutatás eredményével mit kell csinálni, sőt olyan is van, hogy egy vezető reggel felkel és eszébe jut, hogy xy adatsorokra kéne neki egy prognózis. Teszerinted ilyenkor el kéne inditani egy újabb fejlesztési projektet (pár hónap és meg is van) az értelmesebbek (az adatbányászattal foglalkozók 90%-a) felcsapja az excel-t összehúzza a szükséges adatokat az OLAP kockákból, ha szükséges (és ért hozzá) testre szabja az MDX query-t, majd a kész táblázatot feldobja grafikonra, elmenti a csopormunkahelyen, a főnök megnyitja, ha más is érdekli belemegy (click-through) a részletekbe, kinyomtatja stb.

  Aki erre külön szoftvert fejleszt az szimplán hülye, vagy nagyon különleges igényei vannak. Nálunk is felmerülnek ilyenek, főleg staging adatbázisok töltése esetén, de itt is úgy zajlik a folyamat, hogy excelbe lekérdezzük, testreszabjuk a multidimenziós query-ket, aztán azt tölti be az egyedi program a megfelelő helyekre...

  "nem szöszöl a nyomorult táblázatok közt,"

  húha, érzem, hogy itt most valami világrengető bejelentés fog elhangzani. Mesélj, a "nagyon okosoknál" mi az adatbányászat kimenete, ha nem táblák és grafikonok?

  "nem tehetnek róla csórik, mert amikor bevállalták az ooxml-t, nem tudták h az "Autospace like Microsoft Word 95", "

  Újabb öngól... Az, hogy az oo teljesen inkompatibilis az ms office-al az rendben, azt magyarázhatod a fenti problémákkal (bár mint bebizonyitottam, még egy 10 éves gyerekenek is trivilis feature-öket se tudták implementálni). Csak az a bibi, hogy az oo saját, nativ formátumában sem ismer kismillió ms office-os feature-t.