• floatr
    #126
    "ezek szerint nem olvastál túl figyelmesen, ezer más sebből is vérzik az oo, csak ezt a szaggatott keretet akkora pofával adta itt elő pár otthoni pistike, hogy tudja az oo, hogy picit nagyobb hangsúlyt kapott a triviális megcáfolása." -- ezek szerint nem olvastál elég figyelmesen (ld következő mondat), azonban olyan önfeledten lovagoltál ezen a lényegi ponton, mint edzett ribi a kutyabráneren. Egyébként hullamindegy h ki melyik oldalon képes erről posztolni, mert gáz maga a felvetés is, de látom magadra vetted -- tiéd

    "Tegnap jelent meg az oo3, csak nem ma jelent meg az ooxml speckáiója?" -- látom kibukott belőled a "fejlesztő" is. De ha akár mint laikus egy cseppet utánaolvasnál, tudhatnád h a fejlesztési modell/metodika miről szól. Az alfa környékén feature freeze. De az meg egy ütnivaló barom, aki képes egy nem végleges/elfogadott specifikáció alapján dolgozni.

    "Másrészt pedig nem volt idő az ooxml-re? Semmi baj, csak akkor pofa kussba állit, vagy nagy betűkkel odair, hogy alpha állapotú az ooxml import!" -- erről ugatok, amióta a vista kijött: félkész szoftver. Dehát a marketing nagy úr mindenhol...

    "Ehhez képest pl az adatbányász frontendekben az excel defacto szabvánnyá vált." -- nálatok. Egy épkézláb cég saját (rendelésre gyártott) megoldást használ, nem szöszöl a nyomorult táblázatok közt, ez már télleg aberráltság. Kis/közepes listák kezelésére jó-szép-színes-szagos, mint egy radírgumi, a többit meg hagyjuk már a komolyabb megoldásokra.

    "Az oo fejlesztők meg gőzerővel kódolnak, hogy office 95-ös feautre-öket implementáljanak több-kevesebb sikerrel... " -- nem tehetnek róla csórik, mert amikor bevállalták az ooxml-t, nem tudták h az "Autospace like Microsoft Word 95", "Lay out footnotes like Word 6.x/95/97", "Use larger small caps like Word 5.x for the Macintosh" és társai ISO szabvánnyá nőnek a mérnöki specifikusság áldozataként. A kutatóik azóta szoros együttműködésben az szabványosító szervezet szakembereivel lázas munkával próbálják felderíteni a pontos jelentéseket.
    A mikorszoft megkeresésre úgy reagált, hogy egyelőre nem lelik az akkori dokumentációkat, de az akkori fejlesztők egy része már a google-nél dolgozik, a többi pedig felkötötte magát a cipőfűzőjével, így csak az archívumukra támaszkodhatnak, ami sajnos excel táblákon alapszik, és pár évet vehet igénybe a megfelelő dokumentum felkutatása. A kínai captcha-törő falvak már dolgoznak rajta.