Elképzelt, tervezett, megépített gépek rakétahajtóművel, gázturbinával vagy anti-gravitációval
  • OKkultist
    #831
    Ahogy elnézem a zajszint túl magas nálatok, és még csak nem is tudtok róla. Az úgynevezett szépirodalom nem tud utópista-futurista POZITÍV jövőképet adni, tehát értelme és pozitív hatása nincs, hacsak a korabeli hülye szokások és viszonyok/divatok leírásait nem tekintjük annak. Egyszerűen az idő/műszaki lehetőségek meghaladták.
    Semmi olyan nincs az oktatatásban, amiből pozitív mintát tudnának felépíteni az iskolát látogató humanoidok, helyette valami értelmetlen pusztítás/rombolás, és az emberek pitiáner/kisstílű degenerált viszonyainak/problémáinak leírását kapják, az úgynevezett szépirodalom címszó alatt.
    Nem sorolom a scifi-be Asimov és Lem, és a hasonló nagyon sztárolt írókat, ill. csak néhány művüket, (Clarke pl. sokkal jobb, de ő ki is talált ezt azt, pl a műholdas távközlést) mert azok nagy része inkább szépirodalom, mint igazi scifi.
    (Az igazi Scifi rövid, és nemcsak azért scifi, mert pl. a Holdon játszódik, de ugyanaz a története, mint a baráttokközt, csak a Holdon, hanem valami olyan témáról kell szólnia, ami az egész emberiséget érinti, és ezek nagyrészt kapcsolódnak a technológiai fejlettséghez, vagyis valamilyen műszaki megoldásról is szólnak, nem a degenerált emberek degenerált viszonyairól/problémáiról)
    Gratulálok, hogy a tanárod megengedte, hogy egy NÉPSZERŰ (tehát nem igazi scifi) scifiről írj, (mi volt az?) de ez még messze van attól, hogy pl. a Noise Level novella kötelező olvasmány legyen, és értsék is a tanulók, hogy mit jelent.
    A kommunizmus elméletben sem jó, mert hiányzik hozzá sokminden, de ahhoz, hogy a futurista-utópista világ FELÉ menjünk, és optimalizáljuk azt ami van, ahhoz tényleg csak józan parasztész kell(ene).

    Kezdjük az elején: (ezt kellene meghallgatni, ha már elolvasni nem lehet magyarul, mert nem adták ki sajnos)
    Stan Deyo bemutatja: Raymond F. Jones : Noise Level (zajszint)

    Egyébként meg nem korlátozok senkit, akár reggeltől estig írhat verseket/hülye 6-800 oldalas regényeket és festhet képeket, de nem erre tenném az oktatás alapjait, és főleg nem tenném olyan magasra a jogász-közgazdász-bölcsész végzettséget, igazából ők azok akik semmihez sem értenek, de mindenbe belepofáznak.
    Az iskolákban pl. nem oktatják, hogyan kell vitázni, ezt legutóbb a görögök meg a rómaiak oktatták, (hahaha Tomcat pl. hogy leiskolázta a sokdiplomás Mérőt ezzel a római technikával) azt a vonalat kellett volna tovább vinni, a mai technológiával, az már közelít a futurista-utópista irányhoz. (szánalmas és nevetséges, de inkább tragikus, hogy 1990 után pl. az országot csupa történész, jogász és marxista oktatásban részesült közgazdász vezette, mind, mind józan parasztész nélkül, de az eredmények is olyanok)