Elképzelt, tervezett, megépített gépek rakétahajtóművel, gázturbinával vagy anti-gravitációval
  • Gundark 1 1
    #827
    Khmm. Degeneráltnak nevezni a szépirodalmat azért mert neked nem tetszik... Ez okos gondolatnak tűnik. Jövőkép? Miről is beszélsz? Arról hogy pillanatnyilag hogy látod a jövőt? Az nem az, csak egy képzelgés. Mondok példákat.

    Mikor bizonyos Benz úr elkészitette az első "autót" ami inkább motornak nézett ki, szerinted hányan mondták azt hogy ez csak egy bolondéria?

    1980-ban megmondtad volna hogy 30 évvel később a PC mindennapos használati eszköz, a számitógépek pedig tucatjával vannak mindenhol?

    1903 ban mikor a vicces kinézetű "Flyer" reppent pár métert megmondtad volna hogy 15 évvel később a harci repülés (Tegyük hozzá a Wright fivérek meg voltak győződve az elején hogy elkészitették a gépet ami lehetetlenné teszi a háborút) önálló fegyvernemmé válik és a gépek stabilan bírják a 200 Km/h sebességet, és már többek mint "repülő drótakadály"?


    1979-ben megmondtad volna hogy összeomlik a Szovjetunió, és a fennálló világrend megbomlik és világméretű változások jönnek?

    1990 be megmondtad volna hogy a mobiltelefon annyira elterjed hogy ma már észre sem veszed, és külön iparág alakul rá?

    És persze a nagy lendület. 69ben eljutottunk a holdra. Akkor kiejelentettük (USA Szu) hogy a cél a Mars. Mégpedig a 80as években. 2000ben repülő autók lesznek és kilométer magas felhőkarcolók állnak sorban a városokban.

    A jó sci-fi elsősorban a társadalomnak tart tükröt. És közben megmutatja az embert. Szóval a költők feleslegesek szerinted. Rendben. Erre egy illetékest tudok idézni a forradalom (nagy októberi) idejéből "A repülőgép gyárak olyan felesleges luxust jelentenek mint az illatos vizet előállitó egységek. Minéle előbb át kell alakitani őket fafeldolgozásra. " Aztán jött Lenin elvtárs, és azt mondta hogy nem. Ami meg a versenyt illet nekem több mint 1500 könyvem van otthon. És olvastam is mindet, mert ezek csak az enyémek.

    Szóval csak óvatosan a ngy kijelentésekkel.