• FlyingV
    #30
    Én is megosztanám Veletek a véleményem!

    Szóval szerintem meg az AMD evvel a szétválással főleg a legjobb helyzetben van. Az intel túl nagy cég, a fejlesztéseik kicsit link munkáról árulkodnak (összeragasztani két procit, etc), ami azért működik (kicsit sarkos). Az AMD mindig is újító szellemű volt, most pumpálják bele a tőkét az arabok=> van lóvé a fejlesztésre (zárójelben laikusként náluk igencsak jó szakemberek dolgoznak), megjelenik a Fusion, a Netbook részleten egy nagyon szellemes ötlettel tudnak nyomulni.

    A második fele a dolognak az, hogy a piacokat tekintve is tuti nyerők. Processzor szinten ők a másodikak az intel mögött, videokari piacon is. A proci+videochipek összeragasztása korában ez hihetelnetül jó pozíció. Ugye intel egyelőre (Larabee után meglátjuk még) magasan le van maradva nV és AMD/Ati mögött, míg AMDék piaci szempontból másodikak, technológiában magasan az elsők, ami azt is jelenti, hogy itt akár tudnak spórolni is a fejlesztésekkel, hogy a proci vonalat tuningolják. nVidia meg kereshet más piacot, mivel nincs licenszük x86-ra, így hosszú távon esélyük nem lesz.A szétválással meg áttekinthetőbb, egyszerűbb lesz az AMD szerkezete, emelett megmarad hatalmi szempontból a pozíciójuk a gyártás során is(ebben azért is vagyok biztos, mert az arabok csak a lóvéért jöttek és a szakmai kérdéseket hagyják az AMDnek, ezért vagyok szinte biztos abban, hogy a fele-fele döntés megmarad és ez a gyakorlatban 60-40 az AMD részére, mert az arabok azért tartják fent magunknak az 50%-ot, hogy ha valami nagyon nem tetszik, csak azt vétózzák meg, hogy beszéljünk róla alapon szülessen meg a köv. döntés pl), nyereségből is bőven fognak részesülni. Ráadásul ha 'valamilyen okból' megnő a termékeikre a kereslet, akkor lesz pénz gyártósorokra.

    Miről beszélünk itt? Egy új AMD korszak kezdete előtt állunk. Hihetetlenül meg fog erősödni a cég 2010 környékére. Nagy csoda lenne, ha nem.