• asysoft
    #3914
    Hűű, de jó, hogy benéztem ebbe a topicba, nem hittem volna, hogy van, aki manapság 5800 vásárlásán gondolkozik.
    Nekem is volt 5800-m két évig, ez volt az első Nokia telefonom. Papíron tetszett, amit tudott, nagyon remek eszköznek tűnt, kár, hogy valóságban számos probléma volt vele: temérdek bug (amit nem fogok most itt felsorolni, keress rá a topicban:)), illetve a feature-ök használhatósága is hagyott némi kívánnivalót maga után...
    Böngészéshez csak erős kompromisszumokkal alkalmas a kevés memória miatt. Utazáskor gyakran volt, hogy oldal betöltésekor (csak egy fülön böngésztem, mert már rutinos voltam:)) egyszercsak elhallgatott a zene (=Symbian kilőtte a playert, mert nem volt elég erőforrás), majd kisvártatva közölte, hogy nincs elég memória... Mail kliens egy bizarr állat volt, .eml csatolmányoktól ledobta az ékszíjat (azonnal bontotta a kapcsolatot, csak az ominózus levél előtt érkezettek voltak bent a listában), emiatt jött létre a gmail fiókomban egy "5800-nak problémás" mappa, ahová az ilyenek kerültek... Játék alig jött ki rá, de még a gyáriak is szaggattak rajta, emiatt nem hiszem, hogy sok öröm lenne benne. Egyébként giroszkóp nincs benne, te az accelerometerre gondolsz:) Ha már ételes párhuzam: ez nem a "danone és spar joghurt" esete, hanem a "kenyér és a sajtos pogié": ha éhes vagy, bármilyen ínycsiklandó is az utóbbi, nem leszel elégedett vele:)
    LED-es vakuktól egyébként nem szabad csodákat várni (közelre túl éles, és 1-2 m-nél tovább nem sok haszna van), én szinte sosem használtam, csak, ha zseblámpaként kellett alkalmazni.
    Én is inkább egy androidos eszközt javasolnék (de minimum egy Symbian^3-as Nokiát, ha nagyon a márkánál akarsz maradni, ezt legalább még támogatják), mondom ezt úgy, hogy alapvetően nem vagyok android fan...
    Boltok: alapvetően én is ilyen vagyok, inkább fizetek pár ezressel többet, minthogy kockáztassak. Szerintem a legfontosabb, hogy hivatalos magyarországi garancia legyen a termékre (és ilyen papírt is kapj hozzá) - ha ez megvan kb mindegy, hol veszed.